Zoekveld

 
   
verenigingen wat doen we tijdschrijft de toorts wat is vrijzinnigheid lid worden links

 

 

Vrijzinnig OntmoetingsCentrum R. Moucheron


Het Vrijzinnig OntmoetingsCentrum R. Moucheron is gelegen in hartje Vilvoorde. Het is een ontmoetingsplaats en activiteitencentrum voor mensen die het vrije denken hoog in het vaandel dragen. Verscheidene vrijzinnige verenigingen uit de regio Vilvoorde maken er deel van uit.  De lokale afdelingen van H-VV, de Grijze Geuzen, het A.Vermeylenfonds en het Willemsfonds organiseren er interessante lezingen en allerhande socio-culturele activiteiten.

Hiermee willen we mensen aanzetten tot vrij en kritisch onderzoek, een pluralistische levenshouding  en een tolerante en solidaire kijk op de samenleving. Doorheen de verschillende activiteiten bereiken we een ruim en gevarieerd publiek.

We bieden lezingen, concerten, het ondersteunen van zwakkeren in de maatschappij, het aanzetten tot zélf kritisch denken (en handelen!). 

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is het Feest Vrijzinnige Jeugd voor de 12-jarigen. De leerkrachten Niet-Confessionele Zedenleer uit Vilvoorde en omstreken slaan hierbij de handen in elkaar met onze H-VV afdeling. Ze zetten telkens een interessant bezinningsweekend op poten en sluiten af met een evocatiemoment in CC Het Bolwerk.

Onze Grijze Geuzen zijn zeer actief en dynamisch en organiseren maandelijks lezingen en praatcafés, bezoeken interessante tentoonstellingen of musea en zijn er graag bij voor een goed concert.


Daarnaast richten wij ons ook weer sterk op de jeugd via allerlei samenwerkingsverbanden en activiteiten. 

Kom gerust 'ns langs voor een ontwapenende babbel, een intens debat of een interessante voordracht.

 
Frans Geldersstraat 21
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 252.15.47
E-mail: info@vrijzinnigvilvoorde.be