Grijze Geuzen Vilvoorde

watisda-488x447
Beste leden Grijze Geuzen Vilvoorde

Het COVID-19 corona virus is nog steeds actief.  De besmettingscijfers stijgen zelfs weer!
Wij kunnen dus niet anders dan blijven kiezen voor de veiligheid binnen onze risicogroep.

Met spijt in het hart schorsen wij (voorlopig) alle activiteiten van Grijzen Geuzen Vilvoorde.
Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip.  Waarvoor dank.

Hou het gezond en … van zodra die hele covid-toestand achter de rug is zullen we met elkaar weer kunnen samenkomen.

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Bijgewerkt: 4/10/2020

Wie of wat zijn Grijze Geuzen Vilvoorde?

We zijn een vereniging die 50-plussers samenbrengt vanuit een vrijzinnig-humanistische levenshouding. We zijn een afdeling van het Humanistisch Verbond vzw.

Vanuit deze visie zijn we een ontmoetingsplaats om na te denken en te discussiëren over levensvragen en maatschappelijke thema’s. Iedereen die dit in alle openheid en met respect voor de andere wil doen is welkom, ongeacht afkomst, afmetingen en levensbeschouwing.

Vrijheid

We willen vrij zijn en en solidair

Bijna alles is te koop in deze tijden, als je maar geld hebt en je het kan vervoeren. Al is dat laatste zelfs niet meer nodig want men brengt het wel tot bij je deur. De technische en medische mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, multimedia is een begrip. Ondanks dat zijn er ook in onze samenleving mensen die het moeilijk hebben, achterop geraken en zich geïsoleerd voelen.

Niet iedereen kan het zich permitteren om eigen keuzes te maken, maar toch streven we ernaar. We staan voor solidariteit, ook met mensen die het minder goed hebben.

Wijsheid

We geven zelf zin en inhoud aan ons leven

Daarbij gaan we als Grijze Geuzen uit van onze eigen kracht en eigen levensplannen. En die hebben we absoluut nog op ons 50e of 80e.

De invulling van het eigen leven en werken aan plannen en dromen sluit de andere mens niet uit, integendeel. Dat maakt het leven boeiend en verrijkend. De Grijze Geuzen zijn niet van gisteren. Zij hebben een grote levenservaring die ze willen delen met jongeren. 

Daartoe leggen zij contacten met jongerengroeperingen en scholen. De discussies met een andere generatie zijn voor iedereen verrijkend.

Grijze Geus

We zijn rebels, kritisch en leergierig

We hebben een open houding die ons toelaat en aanspoort om onszelf en de wereld rondom ons te bevragen. De Grijze Geuzen gaan niet zomaar met alles akkoord, je kan dus maar beter met stevige argumenten komen. En nee, we voelen ons niet te oud om te computeren of te begrijpen waarom jongeren van vandaag doen wat ze doen.

Wil je meedoen en wens je ook lid te worden van onze afdeling?

Heb je interesse voor een praatcafé, of wil je op de hoogte gehouden worden over eventuele evenementen of activiteiten? Doe dan een mailtje naar naar onze voorzitter of naar een van de andere bestuursleden.

Dagelijks bestuur:
Linda Vanbinst
Simonne Baudon

Je kan voor meer info ook terecht bij de dienst permanentie van huisvandedeMens Vilvoorde.